top of page

8 eenvoudige stappen voor meer resultaat met het MVO-Register

Het is een veel gestelde vraag, “hoe haal ik het maximale uit mijn MVO-Register abonnement?” Of je nu een van de vele nieuwe leden bent, nieuw in je rol of simpelweg nog niet eerder de tijd hebt genomen om de kracht van het MVO-Register goed te verkennen, hier zijn de 8 stappen die je helpen om snel tot meer resultaat te komen.


1. Gebruik de software voor heldere MVO doelen

MVO ontwikkeling komt pas echt tot stand als er heldere doelen zijn gesteld. Doelen waar jouw team en het management achter staan. Of je nu alleen jouw impact stories op een effectieve manier wilt delen of echt MVO marktleider wilt zijn, daar zit nogal een verschil tussen. In elk geval helpt scherpte over de doelen om sneller tot resultaat te komen.


2. Gebruik het groeimodel van het MVO-Register

Het groeimodel is een krachtig systeem dat jou ondersteunt in elk van de fasen van MVO ontwikkeling. Elke fase kent een aantal cruciale stappen die je verder op weg helpen naar meer impact. Bedrijven die deze stappen een voor een afwerken volgen de snelste route naar MVO succes/groei.


3. Vraag de nieuwe TIM-meting aan!

Doe een TIM-meting en weet precies waar je staat op het gebied van Transparantie, Impact en Management. Bedrijven die de TIM-meting als basis nemen voor ‘impact improvement’ hebben meer grip op hun MVO prestaties en bereiken hun resultaten sneller.


4. Boek een 'accelerate your growth' afspraak

Met een helder doel voor ogen en de uitslag van de nieuwe TIM-meting is het boeken van een 'accelerate your growth' afspraak een 'must' voor die bedrijven die hun groei willen versnellen.

Met de growth advisor worden de key-growth gebieden geïdentificeerd en worden de slimste ' next steps' op een rij gezet. Zo krijg je een persoonlijke roadmap naar impact-groei.


5. Implementeer de ‘next steps’

Zoals dit voor zoveel gebieden geldt is implementatie key om verder te komen. Zonder actie geen resultaat. De next steps worden gedeeld met alle bedrijven die willen doorgroeien naar meer impact. Het zijn waardevolle inzichten die je drijven naar meer resultaat.


6. Doe een MVO-benchmark

Voor eigenlijk alle bedrijven is het scoren van nieuwe deals belangrijk. MVO wordt hierin steeds doorslaggevender bij de gunning. Met een MVO-benchmark in je hand weet je hoe de kaarten in jouw markt geschud zijn. Bedrijven die hier gebruik van maken behalen meer resultaat omdat zij werken aan die thema's die het verschil maken.


7. Connect met je ‘peers’ in de MVO-Register Community

Maak gebruik van de mogelijkheden om in de community te leren hoe je beter kunt performen op die thema's die achter blijven. Connect met je peers in een van de themagroepen, doorloop een E-learning en maak gebruik van de tools & resources. Bedrijven die het snelst tot resultaat komen zijn ook het actiefst in onze community.


8. Benut ons ecosysteem aan partners

Onze slimme software, community, tools & downloads kunnen je heel ver brengen. En dat wordt door onze klanten gewaardeerd. Maar gelukkig doen wij niet alles. Een van de dingen die de best presterende bedrijven onderscheid van de rest is dat zij weten wanneer het slim is om ons ecosysteem aan partners aan te wenden om sneller vooruit te komen.


Succes met de implementatie

Doe je voordeel met de 8 stappen om tot meer resultaat te komen. Kies een of twee stappen uit waarvan je weet dat die direct resultaat opleveren of begin van voor af aan. Succes met de implementatie!


Comments


bottom of page