WAT IS MVI?

MVI staat voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. 

Inkopen met de meest positieve milieu-, maatschappelijke en economische effecten die mogelijk zijn.

De aanpak van het MVO-Register sluit nauw aan bij internationale en nationale normen op het gebied van duurzaam inkopen zoals ISO20400. 

Het MVO-Register biedt tools om [1] MVO bij bestaande leveranciers in kaart te brengen; en [2] om MVO bij tenders uit te vragen en tijdens de contractfase de progressie te volgen.

1.

Direct aan de slag met MVI

Bespaar tijd en manage prestaties van leveranciers met het MVO-Register. Met MVI Start kun je het

MVO-Register gratis inzien en beschik je over TIM kaarten en templates om meteen aan de slag te gaan met MVI.

2.
Breng jouw supply base in kaart

De premium module is essentieel om structureel duurzaam in te kopen. Hiermee kun je o.a. leveranciers vergelijken én je supply base in kaart brengen en analyseren.

3.
MVI inbedden in het inkoopproces

Het implementeren van MVI is geen sinecure: de MVO categorie analyse, due diligence, MVI beleid, collega’s en stakeholders betrekken, prioriteiten stellen, marktverkenningen en nog meer. Behoefte aan hulp?

4.
Check waar je staat met MVI

Benieuwd waar jouw organisatie staat? Zijn de belangrijkste MVO risico’s gedekt? Waar liggen kansen? Wil je een nulmeting, of juist weten hoe compleet jouw MVI beleid is? Een MVI assessment kan dit inzicht bieden.

Wat is ISO 20400?

ISO 20400 bevat praktische handvatten voor publieke en private organisaties om hun inkoopproces op een maatschappelijk verantwoorde wijze in te richten en te laten aansluiten bij hun duurzaamheidsstrategie.

ANDERE HULPMIDDELEN

MVO RISICOCHECKER

Website die op basis van internationale studies en rapporten inkopers helpt in te schatten welke MVO risico's men loopt op basis van de handelsactiviteiten

CONTACT

Stichting MVO-Register

Rijnzathe 34

3454 PV Utrecht

+ 31 (0)88 004 77 50

info@mvo-register.nl

  • LinkedIn
  • Twitter