top of page

Circulair Interieur van Coors Interieurbouw

Coors Interieurbouw timmert aan de weg als ontwerper en uitvoerder van circulaire interieurs. Zo levert Coors al een aantal jaren maatwerkmeubilair aan UWV. Samen met UWV zijn de thema's revitalisatie en circulaire economie uitgediept en voor een groot deel in de maatwerkmeubels toegepast. Inmiddels zijn tientallen kantoren met deze maatwerkmeubels uitgevoerd. Én heeft Coors driemaal de UIL-award ontvangen als meest innovatieve leverancier van UWV.


Het concept is in een stappenplan uitgevoerd. Stap 1: her te gebruiken meubels niet aard en nagelvast aan het gebouw. Stap 2: meubilair 100 % FSC/PEFC. Stap 3: meubilair wordt zo circulair mogelijk uitgevoerd. Het maatwerkmeubilair is op het verzoek van UWV door Coors verduurzaamd, zonder dat het ontwerp aangepast diende te worden. De detaillering is aangepast, zodat de meubels op een andere plek of locatie hergebruikt kunnen worden. Oude lockers worden hergebruikt en vacatureborden zijn als proef omgebouwd naar een vergadertafel. Al het meubilair is gemaakt van duurzame materialen en zijn 100% FSC en PEFC gecertificeerd, de verlijming zal zoveel mogelijk voorkomen worden, in verband met materiaal scheiding aan het einde van de levensduur. Het doel is om nu zoveel mogelijk afvalstromen te hergebruiken in het nieuwe meubilair.


Met de toenemende vraag uit de markt hebben wij een circulaire meeting box ontwikkeld die volledig gemaakt is van gerecyclede materialen: plaatmateriaal, glas, stof, schuim, vloerbedekking, isolatie.


Door samenwerking van opdrachtgever met zijn leveranciers, komen duurzame en circulaire ontwikkelingen veel sneller en betaalbaar tot stand. “good business”








De verschillende opgedane ervaringen met diverse opdrachtgevers hebben geleid tot meer duurzame interieurconcepten, zoals bijvoorbeeld voor de LocHal in Tilburg. Het gebouw is in 1932 gebouwd voor onderhoud en reparatie van spoorlocomotieven van de Nederlandse Spoorwegen. Van 2017 tot 2019 is de LocHal verbouwd tot een kunst- en cultuurcentrum, waarbij Coors het interieur heeft verzorgd. Diverse meubels zijn uit bestaand materiaal opnieuw gerealiseerd in een andere setting en zijn terug geplaatst op de originele plaats. Een voorbeeld hiervan zijn oude treinonderstellen, die als verrijdbaar meubel opnieuw zijn gebruikt, doordat ze nog steeds op de treinrails in het gebouw staan. Bibliotheekboeken waar zitelementen, plafonds en wanden van zijn gemaakt. Staalconstructie geïntegreerd in nieuwe meubels.


Het interieur van de toekomst – Dutch Wind Wheel

Coors maakt ook deel uit van het Dutch Wind Wheel project. Dit project is ontworpen door Doepel en Strijker Architecten met de ambitie een energie neutraal gebouw te ontwikkelen en het Project as a Service te ontwikkelen. Coors verzorgt voor dit project het interieur. Het is demontabel (circulair) uitgevoerd: de wandpanelen zijn voorzien van een klick-systeem en zijn naadloos en onzichtbaar opgehangen. De panelen zijn los te klikken en op een andere locatie in het gebouw weer toe te passen. De materialen zijn in FSC/PEFC uitgevoerd en kunnen formaldehyde-vrij (WELL) geleverd worden. Een schaalmodel van dit gebouw is nu te zien in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. De ambitie is dat het volledige gebouw aan de oevers van de Maas zal verrijzen. Er is ook interesse voor uit andere delen van de wereld.


Hall of Fame

In de duurzame Hall of Fame van het MVO-Register worden bedrijven opgenomen die laten zien dat duurzaamheid prima samen gaat met een gezonde bedrijfsvoering. De beste voorbeelden uit het register worden geselecteerd voor de Hall of Fame en ontvangen hiervoor een oorkonde. Deze duurzame koplopers fungeren als wegbereiders voor andere bedrijven die duurzame producten of diensten willen ontwikkelen.



bottom of page