top of page

Wiltec laat pakketten per fiets bezorgen

Wiltec heeft duurzaam en inclusief ondernemen zeer hoog in het vaandel staan, dit blijkt ook uit het volledige MVO rapport. Voor deze Hall of Fame zoomen we in op één onderdeel: GroenBezorgen. Als totaalleverancier verstuurt het Udense bedrijf Wiltec iedere dag vele pakketten naar haar klanten. Continu is het bedrijf bezig om te kijken welke onderdelen in dit proces milieuvriendelijker of slimmer kunnen. Dat begint natuurlijk al bij een duurzame productie en het gebruik van circulaire materialen. Hierin wil Wiltec als ketenregisseur haar rol pakken. Maar ook als het gaat om logistieke zaken zoals verzending, liggen er veel kansen. Zo wil Wiltec haar totale CO2 uitstoot verlagen door het eigen energieverbruik duurzaam op te wekken en het transport en de mobiliteit efficiënter en duurzamer in te zetten. Een grote stap die hierin o.a. is gemaakt, is de samenwerking met fietskoerier ‘GroenBezorgen’.


Minder CO2 uitstoot

Binnen de regio Uden zet Wiltec fietskoerier ‘GroenBezorgen’ in voor kleinere pakketten. Deze samenwerking is opgestart vanuit de behoefte van Wiltec om nog ‘groener’ te werken. In oktober 2018 verliepen de testritten goed waarna de overeenkomst is ondertekend. Jeroen Cornelissen, manager Logistiek bij Wiltec: “Wiltec heeft in GroenBezorgen een lokale partner gevonden met ambitie en samen zagen zij meteen volop mogelijkheden. GroenBezorgen is onderdeel van een landelijk netwerk, waardoor de samenwerking steeds verder uitgebreid kan worden.”

Deze sportieve en milieuvriendelijke oplossing voorkomt CO2 uitstoot voor het transport van pakketten. Wiltec gebruikt daarnaast compactere verzendverpakkingen, door onder andere de inzet van diverse doosmaten en verzendzakken voor kleding, waarmee het totale transportvolume daalt en er zinloos transport van lucht voorkomen wordt. Doordat ieder pakket minder ruimte inneemt, kunnen er meer pakketten worden gestapeld en kunnen daardoor meer pakketten tegelijk worden vervoerd. In 2019 en 2020 (tot en met juli) heeft Wiltec 4.507 pakketten per fietskoerier bezorgd in Uden, dat is gemiddeld 237 pakketten per maand!


Goed voor het milieu, goed voor de klanten, goed voor het bedrijf

Naast het feit dat dit initiatief een zeer positief effect heeft op het milieu en dat het de footprint van Wiltec aanzienlijk verkleint, versterkt het ook de commerciële positie van het bedrijf. Steeds meer klanten nemen klimaat mee in de gunning en kiezen daarbij voor een partij als Wiltec. Daarnaast heeft de klant hier ook voordeel bij; dankzij GroenBezorgen kunnen we dezelfde dag nog leveren. Vandaag besteld is vandaag in huis; een wens van vele klanten. Win win win dus!


Over Wiltec

‘Wiltec levert vooruitgang’, een belofte die Wiltec bij vele klanten in diverse branches waar wil maken. Hoe? Door het slim inrichten van werkomgevingen, het optimaliseren van productieprocessen of het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Samen met de klant zoeken de specialisten van Wiltec naar slimme oplossingen, passen ze kennis uit de markt toe en gebruiken zij hun expertise, zodat ze écht meerwaarde leveren. Er zijn altijd zaken die slimmer, efficiënter, veiliger of duurzamer kunnen. Wiltec adviseert, regisseert en levert oplossingen en producten, op het gebied van spuiterij & oppervlaktetechiek, transportpompen, filtratie, tape & lijm, veiligheid, beroepskleding en facilitair.


Over GroenBezorgen

GroenBezorgen is ontstaan vanuit een passie voor fietsen, met als doel de vervoersstromen binnen Uden en omstreken duurzamer te maken door middel van de fiets. GroenBezorgen wil bedrijven ontzorgen van hun pakket- en postzaken. Met waterdichte rugzakken en vrachtfietsen verzorgen zij dagelijkse, terugkerende ritten, maar ook incidenteel vervoer. De fiets brengt hen snel en duurzaam van A naar B.

Hall of Fame

In de duurzame Hall of Fame van het MVO-Register worden bedrijven opgenomen die laten zien dat duurzaamheid prima samen gaat met een gezonde bedrijfsvoering. De beste voorbeelden uit het register worden geselecteerd voor de Hall of Fame en ontvangen hiervoor een oorkonde. Deze duurzame koplopers fungeren als wegbereiders voor andere bedrijven die duurzame producten of diensten willen ontwikkelen.


Comentários


bottom of page